A több ezer éves keleti kultúra és japán dobművészet megelevenedésének lehetnek tanúi a SAKURA 2010 elnevezésű előadás nézői, befogadói.

A koncerten elhangzó művek betekintést engednek a szigetország lenyűgöző világába és a színpadi produkció egyfajta történelmi, kulturális keresztmetszetet ad vagy épp utazásra csábít. Olykor feszültséget kelt, míg másutt teljesen ellazít és megnyugtat, esetenként történetet mesél el vagy épp mosolyt csal az emberek arcára és bár különálló részekre, művekre tagolható az előadás, végül mégis egységes képet alkot, összeáll egy egésszé, épp úgy, mint egy emberi élet, annak örömeivel és viszontagságaival együtt.

A folyamatosan változó színpadkép is ezt erősíti, mintha más és más helyszíneken kalandozna a társulat és néző egyaránt. A látvány pedig önmagáért beszél… a díszlet, a fellépők ruházata és a részletesen kidolgozott koreográfia lebilincselő élményt nyújt. Ebből a sokszínűségből születik meg az a lelki feltöltődés, melyről időről-időre beszámolnak az ATARU TAIKO ütőegyüttes koncertjeinek látogatói.
Legyen Ön is részese 2010. április 17-én 19 órától a szombathelyi AGORA – Művelődési és Sportházban megrendezésre kerülő SAKURA 2010 előadásnak és hallgassa élőben Közép-Európa legnagyobb taiko dobját.
A belépés díjtalan! Bővebb információ a www.ataru.hu internetes címen.