Magyarul talán fotósorozatnak lehetne fordítani. Lényege, hogy előre megrendezett, gyakran egy téma, karakter vagy csoport köré összpontosul. A helyszín változó, lehet stúdió, szabadtér, erdő, stb. A cosplay.hu galériáiban remek példákat találhattok a „Photoshoot”-ra. Fontos tudni, hogy míg szabadtéren, parkban stb. fotózni ingyenes, addig a stúdiók esetében általában bérleti díjat is kell fizetni, ezt célszerű előre megbeszélni és egyeztetni a fotóssal.

A következő feltételeknek kell megfelelni:

– minimum 6 maximum 18 kép
– minimum 1280x720px, maximum 1920x1080px méretben
– a képek legyenek változatosak, ne legyenek köztük nagyon egyformák, hacsak nem koncepció (ez főként akkor kellene lehetőség szerint betartani, ha csak kevés kép van)
– fontos, hogy a képek egy fotóstól származzanak, természetesen a fotós engedélye szükséges
– meg kell adni pár adatot:
  – minden képnek külön címet kell adni!
  – galéria neve (photoshoot címe)
  – rövid leírása egy mondatban, nem kötelező
  – kulcsszavak: nem kötelező, de a kereshetőség szempontjából érdemes megadni párat
  – leírás:
    Forrás: anime/játék címe, stb.
    Karakter(ek):
    Fotós:
    Modell(ek):
    Egyéb közreműködők, ha van, pl. Sminkes:
    Helyszín:
    Időpont:

A photoshoot regisztrálásának menete:
Először létre kell hozni a galériát a saját tag galériában. Ha teljesen kész vagy, akkor írj egy emailt a galéria címével és linkjével az info(kukac)cosplay(pont)hu címre. Ekkor ellenőrizzük, hogy minden megfelelő-e és photoshoot-ok közé áthelyezzük a galériát. Fontos: A galéria a tag galériában nem fog megmaradni, és 100%-ig ugyanebben a formában nem is szabad újra feltölteni.