logo.png

A Rúna Tábor Szerepjátékos Egyesület elsősorban az asztali szerepjáték szerelmesei számára rendezi programjait. Azonban bennünk is, mint minden fantáziájával dolgozó emberben, benne van a vágy, hogy ne csak a szóbeliségben, de a kinézetben is olykor megmutassuk, hogy mi az, amit éppen eljátszunk. Ennek az eszköze a Live elnevezésű játék, melynek lényege, hogy egy kiválasztott stílus, kor, megadott keretei között, mindenki választ egy szerepet, és az ahhoz szükséges jelmezeket elkészítve, felveszi a játék fonalát. 
Általában a liveok lényege, egyszerre, hogy a kitalált történetet megoldják, de közben, hogy a saját jelmezbe bujtatott karaktereik, játékban kitűzött céljait is elérjék. Alapvetően viszont a valódi szempont a szórakozás, és a hatás, hogy a live idejére, mindenki elfelejtse, hogy ki is ő valójában és teljesen azonosulni tudjon a karakterével és a történettel. 
Az egyesület eddig közel 10 ilyen programot szervezett már, ahol volt már, vámpírok és halandók közötti háború, Agatha Christie féle nyomozás. Zarándokoltunk már a távoli Róma intrikus birodalmába és volt már vadnyugati játékunk is, ahol a coltok döntötték el, ki a legjobb. Mégis a legsikeresebb livejaink a Star Wars, a Steampunk és a horror játékok voltak.