Decemberben újra itt a várva várt Tokyo Comic Con, melyet leginkább a San Diego comic Con japán megfelelőjeként lehetne említeni, sok-sok sztárvendéggel és tömérdek mennyiségű cosplayessel. Most azonban egy igen jelentős változást jelentettek be a szervezők: fiúk nem cosplayezhetnek lányokat, tehát nem ölthetnek magukra női ruhát.

Ahogy azt az Anime News Network oldal is írta, a rendezvény hivatalos oldalán egyértelműen jelzik a cosplayes ruhákat érintő szabályoknál hogy a fiúknak tilos a női ruha viselete. Ezzel szemben a lányok továbbra is felvehetnek férfi ruhát és cosplayezhetnek férfi karaktereket.

Japán történelmében számtalan példát találunk arra, hogy férfiak női ruhákat viselnek. Gondoljunk csak a Kabuki színházakra, ahol nem voltak női színészek, és minden női szerepet férfiak játszottak női ruhákban. Az ANN azonban rámutatott arra is, hogy Japánban viszonylag gyakorivá váltak a hasonló szabályok, ugyanis a szervezők tartanak attól hogy sok férfi crossplayer jelenik meg a rendezvényükön.

A Tokyo Comic Con vendégei többek között olyan hírességek lesznek mint Jeremy Renner, Matthew Lewis vagy Stan Lee. Jelen állás szerint pedig egyáltalán nem lesznek férfi crossplayerek.