A ShojoConról sem maradhat el a Cosplayverseny! Öltözz be a kedvenc “Magical Girl” szereplődnek vagy bármelyik filmből, animéből, videojátékból vagy szimplán találj ki egy saját (Original) jelmezt és jelentkezz helyben! Bátran várjuk a kezdőket és veteránokat egyaránt. Természetesen értékes nyereményekkel várunk minden versenyzőt!

SZABÁLYZAT ÉS INFORMÁCIÓK

2015 ShojoCon – Augusztus 29. FMK

Email: info<kukac>cosplay.hu
Hivatalos facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/724306567629035/
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/398312530357984/

A Jelentkezés menete
A versenyre jelentkezni helyben lehet.
A jelentkezők a zenéjüket egy adott listából választhatják ki!

Természetesen bárki nyugodtan beöltözhet versenyen kívül is! Ha bármi kérdés vagy probléma merülne fel, bátran írjatok az info<kukac>cosplay.hu címre.

Díjazás

A verseny során a zsűri több kategóriában oszt ki díjakat. A nyerteseket a programzárás előtti eredményhirdetés során jelentjük be és vehetik át a nyereményüket. Ha valaki nem tud megjelenni, hogy átvegye a nyereményét, akkor utólagos egyeztetés alapján fog eljutni hozzá a csomag.

A kiosztott díjak a helyszínen esetleg eltérhetnek a meghirdetettől, amennyiben túl kevés induló van az adott kategóriában.

Pontozási szempontok

  • A versenyző milyen mértékben tudja külsejében visszaadni a karaktert.
  • A ruha minden része el lett-e készítve.
  • Alapanyag választás: a versenyző milyen alapanyagokkal dolgozott, illetve azok mennyire illettek a jelmezhez.
  • Kivitelezés minősége (mennyire szépen dolgozott a versenyző az adott alapanyagokkal).
  • Részletek megvalósítása (mennyire figyelt a versenyző a részletekre, ezekből mennyit valósított meg).
  • Nem a jelmez mérete, hanem a minősége a döntő.

Legjobb Kosztüm
A leglátványosabb, legszebb jelmez. Feltétele, hogy az összhatás minél jobban hasonlítson az eredeti ruhára. Esetleges kizáró indok: rendelt vagy más szakember által készített ruha, elégtelen információ a ruha elkészítéséről (ez a zsűri privát döntésén alapul). Ez nem jelenti azt, hogy a versenyző ne kaphatna esetleg segítséget a barátaitól, családjától, stb.

Forrás: Anime, Manga, Videojátékok, amerikai vagy európai rajzfilmek (pl. Disney), élőszereplős Fantasy és Sci-fi filmek (Star Wars, Harry Potter, stb), Visual Kei, Dorama vagy saját.

Magical Girl különdíj
A zsűri által kiosztott leghumorosabb, legeredetibb vagy legkreatívabb “Magical Girl” jelmez díja.

A közönség kedvence
A közönség ezúttal is megválaszthatja a maga kedvencét. A legtöbb közönségszavazatot kapott versenyző kapja ezt a díjat.

Fontos információk a versenyről

  • A versenyzőknek saját maguknak kell gondoskodniuk a jegyükről!
  • A fegyvereket ezúttal sem vesszük el tőletek, de megkérünk mindenkit, hogy lehetőleg ne hozzon igazi fegyvert. (Lőfegyvereket és/vagy valódi szúró/vágó fegyvert a rendezvényre behozni szigorúan tilos! Kérjük ezeket otthon hagyni!)
  • A versenyszámokban nyílt láng vagy pirotechnikai eszköz használata szigorúan TILOS! Ezek használata a versenyből való kizárással jár!
  • A versenyben élő állat nem vehet részt! Az állatot a színpadra nem áll módunkban felengedni, a versenyzőt automatikusan kizárjuk a versenyből!
  • A verseny divatbemutató jellegű, vagyis zenére felvonulsz és pózolsz a fotósoknak és a közönségnek 30-60 másodpercig. Ezt célszerű otthon mindenkinek elgyakorolni. Akinek nehézsége van vele, az keressen Youtube-on rá példát.
  • A színpadra lépésed előtt a konferálók bemondják a nevedet és a karakteredet. Egyéb felkonferáló szövegre nincs lehetőség.
  • Úgy időzíts, hogy a zenéd végére maximum egy rövid meghajlás legyen, mert azonnal konferálják fel a következő versenyzőt.
  • Ha bármiben is bizonytalan vagy akkor kérdezz meg egy ottani szervezőt.
  • Minden versenyzőről készül majd kép a verseny után. Ezeket a fotókat a rendezvény és a cosplay.hu fotósai készítik majd és később megtekinthetőek a cosplay.hu-n. Épp ezért, ne rohanj el a színpadra levonulás után, ott fognak várni a segítők, akik elkísérnek hivatalos fotósainkhoz. Közvetlenül a verseny után pedig nagy közös fotózás is lesz kinn, erről se maradjatok le!
  • Estefele lesz az eredményhirdetés és a díjátadó (kb. 18.00). Minden kategóriában 3 jelöltet hirdetünk, de csak 1 ember kapja meg a díjat, amit a színpadon kell átvennie. Ha valaki nyer, de nem tud jelen lenni a díjátadón, annak a díját postán küldjük el.
  • Ha valami kelléket kell felvinned az előadásodhoz, akkor azt előre jelezd és a segítők a színpad mellett segítenek felvinni/lehozni a kellékeket.
  • Ha szemetelsz a színpadon, akkor mielőtt elhagyod a színpadot, szedd össze a nagyját. A segítők esetlegesen segítenek a takarításban.
  • Ne dobálj a közönségnek olyan tárgyakat, amik sérülést okozhatnak! (Finom a Mars csoki, de nem kellemes, ha az ember fejéhez vágják)
  • A konferálókat, a zsűrit vagy a közönséget nem vonhatod be a színpadi fellépésedbe. Lényeg, hogy meglepetésből senki se kapja ölbe a konferáló hölgyeket, vagy ne borítsa a zsűrire az asztalt (nem igazán értékeljük az ilyen akciókat és majdnem biztos, hogy kizárjuk a versenyből)!
  • A közönség türelme is véges, néha egy rövidebb, de csattanósabb színpadi felvonulás sokkal nagyobb sikert ér el, mint egy feleslegesen elhúzott. Erre figyeljen mindenki!