Regisztráció

 • A honlapra spamok és kártékony programok elkerülése miatt NEM lehet regisztrálni “hotmail”, “outlook” illetve “yahoo” email címekkel!
 • A citromail emailcím nem ajánlott a nagyon erős spamszűrője miatt.

Szolgáltatás

 • A szolgáltatást a Cosplay.hu („Szolgáltató”) nyújtja az itt leírt feltételekkel. A belépéssel elfogadod ezeket.
 • A szolgáltatást csak saját felelősségedre használhatod. Felelős vagy a felhasználói neveddel végrehajtott műveletekért, valamint az ezt védő jelszavad biztonságban tartásáért. A profilodra vonatkozó felületeken kívül nem módosíthatod a Cosplay.hu rendszer megjelenését, működését. Az erre vonatkozó kísérletek is kizárást és egyéb jogi következményeket vonhatnak maguk után.
 • A Szolgáltató nem vállal felelősséget a szolgáltatás elvárttól eltérő működéséből, megváltozásából, leállásából eredő esetleges károkért.

Tartalom

 • Tartalom alatt értjük a felhasználók által a szolgáltatásba felvitt összes adatot, beleértve a létrehozott híreket, bejegyzéseket (kép, szöveg, hang, videó), kommenteket.
 • A Cosplay.hu alatt megjelenő tartalmakat a felhasználók töltik fel és azokért ők vállalják a felelősséget, a Szolgáltató nem.
 • A Cosplay.hu alá csak olyan tartalmakat tölthetsz fel, amik nem sértik harmadik személy szerzői jogait.
 • A feltöltött tartalmakkal kapcsolatban feljogosítod a Szolgáltatót, hogy azokat (vagy azok részeit, kivonatait, stb.) különböző internetes oldalakon és internetes vagy nem irtenetes reklámanyagaikon megjelenítse. A megjelenítés – lehetőség szerint – a forrás megjelölésével történik.

A fenti jogosítványra azért van szükség, hogy Szolgáltató a megjelenő tartalmakat pl. különböző gyűjtőoldalakon, promóciós felületeken (pl. banner), más, kapcsolódó szolgáltatásban meg tudja jeleníteni. A Szolgáltató nem fogja a tartalmakat pl. könyv formájában kiadni beleegyezésed nélkül – erre a fenti pont alapján nincs is lehetősége.

 • Ha nem értesz egyet valamelyik konkrét tartalmad egyik felhasználásával, kérheted, hogy a Szolgáltató távolítsa azt el az adott felületről. A Szolgáltató ezt lehetőségei szerint megteszi, amennyiben ez technikailag lehetséges. A teljes tartalmadra nem kérhetsz ilyen kizárást.
 • Tartalmaidat alapesetben minden jog fenntartásával jelenítjük meg, ha azonban ennél megengedőbb felhasználási feltételeket adsz meg (pl. Creative Commons licenc vagy public domain), akkor természetesen azok lesznek érvényesek.

A fenti jogfenntartás téged véd, azt jelenti, hogy tartalmaidat akkor sem használhatja fel más, ha azok a szolgáltatás másodlagos felületein jelennek meg. A felhasználható Creative Commons licencekről itt tájékozódhatsz: www.creativecommons.hu .

 • A fent említett tartalmi jellegű felhasználásra vonatkozó feljogosításon túl bármilyen, a szerzői jogról szóló törvény értelmében szerzői jogi védelemben részesülő mű feltöltésével határozatlan időtartamú felhasználási engedélyt adsz a Szolgáltatónak a tartalmak szolgáltatásban történő kezeléséhez szükséges műveletekre, azaz a művek tárolására, másolására, módosítására, terjesztésére, közvetítésére, megjelentetésére, többszörözésére, szerkesztésére, fordítására, formázására. Ezt az engedélyt Szolgáltató továbbadhatja a vele közvetlen vagy közvetett tulajdoni kapcsolatban lévő társvállalatai és szükségszerűen bevonandó alvállalkozói számára.

Enélkül nem tudnánk pl. biztonsági másolatot készíttetni a tartalmadról vagy posztjaidat RSS feedekben megjeleníteni.

 • A Felhasználó által a Szolgáltató részére a jelen Feltételek elfogadásával átengedett felhasználási engedélyeket a szolgáltatás igénybevételének megszűnése nem érinti, továbbá az átengedett felhasználási jogok kiterjednek az időközben törölt, de a szolgáltató által esetlegesen archivált tartalmakra is. Jelen feltételek elfogadásával tehát tudomásul veszed, hogy a profilod törlésekor biztonsági másolatokon, vagy egyéb helyeken  maradhatnak tartalmaid, adataid.

Nem tudjuk garantálni, hogy az összes másolatot megsemmisítjük, hiszen ehhez pl. a biztonsági másolatokról visszamenőleg szelektíven kellene törölnünk a tartalmaidat. Tartalmaid ideiglenesen fennmaradhatnak még pl. olyan, a szolgáltatás felületéről elérhető archívumokban vagy gyűjteményekben is, amik a tartalomelemek másolataival dolgoznak (pl. ajánlók).

 • Nem tölthetsz fel semmilyen, a hatályos jogszabályokba ütköző tartalmat. Nem helyezhetsz el a profilodban az olvasó-, vagy a mi rendszerünk működését befolyásoló kódot.
 • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján a Szolgáltató nem köteles a profilok moderálására, tartalmuk ellenőrzésére, szerkesztésére.
 • A szolgáltató csak és kizárólag tárhelyet, felületet biztosít a tartalmak elhelyezésére, azaz a szolgáltató csak „az igénybe vevő által biztosított információt tárolja (tárhelyszolgáltatás)”.
 • A szolgáltatás igénybevételével hozzájárulsz ahhoz, hogy amennyiben az általad elhelyezett tartalom bármely vonatkozásában jogsértő vagy sérti a Szolgáltató érdekeit, akkor Szolgáltató azt jogosult törölni, akár saját elhatározásából, akár a tartalommal kapcsolatban érdekeltek kérésére.
 • A fentiek miatt Szolgáltató fenntartja a jogot a feltöltött tartalmak módosítására, URLjének megváltoztatására, indokolt esetben teljes törlésére.

Neked, mint profiltulajdonosnak jogodban áll a profilodhoz fűzött hozzászólásokat moderálni, törölni, de ezzel kapcsolatban nincsenek kötelezettségeid.

Reklámok

 • Feltöltött tartalmaidban, vagy ahhoz kapcsolódóan csak olyan reklám jellegű tartalmat helyezhetsz el, amiért semmilyen harmadik féltől nem kapsz ellenszolgáltatást. Ettől csak a Szolgáltató engedélyével térhetsz el.
 • A Szolgáltató elhelyezhet szöveges reklámot, ajánlót, bannert vagy más fix elemet, ami a szolgáltatáshoz (vagy Szolgáltató valamely más szolgáltatásához) kapcsolódik.

Szolgáltató törekszik arra, hogy az esetlegesen beszúrt extra tartalmak és reklámok beleilleszkedjenek az oldalba, ne bontsák meg annak formai megjelenését és ne legyenek zavaróak az olvasó számára.

Személyes adatok

 • A Cosplay.hu rendszerébe történő regisztráláskor legalább az emailcímedet, valamint egy választott becenevet meg kell adnod. Email címedet nem jelenítjük meg, és harmadik félnek nem adjuk át előzetes hozzájárulásod nélkül.

Tehát pl. spamet nem küldünk, illetve másik felhasználó nem juthat hozzá az email címedhez.

 • Az email címedet leszámítva az összes, regisztráció során megadott adatodat jogodban áll bármikor megváltoztatni, ügyelve arra, hogy azok megfeleljenek a valóságnak. Amennyiben nem felelnek meg a valóságnak, az adminisztrátoroknak jogában áll azt azonnal törölni!

Tehát pl.ha nem akarod hogy mások tudják mikor van a születésnapod nem adhatsz meg hamis adatot, hanem kérd az adminisztrátort, hogy ez az adatod ne jelenjen meg. Amennyiben nem valós adatot közölsz, és ez egyértelműen látszik (1 éves vagy, vagy 9999), akkor az adminisztrátor az adatot törölheti a rendszerből.

 • A Cosplay.hu használata közben a hatályos jogszabályok által megengedett módon naplózzuk webes tevékenységeid. A naplókat csak statisztikai célokra használjuk fel, és csak mi férünk hozzájuk.
 • A Cosplay.hu használata közben a böngésződ bezárásakor sem törlődő cookie fájlokkal azonosítunk, ezzel elkerülhető, hogy minden alkalommal be kelljen lépned a rendszerbe. Ha zavar ez a működés, belépéskor ne válaszd ki a „Jegyezz meg” opciót.

Feltöltött képek szabályzata

 • Azzal hogy képet töltesz fel a galériába, egyben elfogadod a galéria szabályait is.
 • A galériákba feltöltött képeket moderáljuk!
 • A képek mérete maximum 300kb, formátumuk .gif, .jpg, vagy .png lehet!
 • A képtárhely mérete ~100Mb tagonként, ezt a méretet a Cosplay.hu üzemeltetőinek bármikor jogában áll változtatni (növelni, vagy csökkenteni), akár egyénenként is!
 • A feltöltött képek nem tartalmazhatnak jogvédett, pornográf, másokat sértő vagy a hatályba lévő jogszabályoknak nem megfelelő tartalmakat. Az ilyen jellegű képeket töröljük, a felhasználót egyszeri figyelmeztetés után töröljük a rendszerből.
 • A képek feltöltésével kijelented, hogy a fotó tulajdonosa te vagy (te készítetted), illetve ha nem, akkor rendelkezel a fotó tulajdonosának engedélyével hogy feltölthesd az oldalra.
 • Kérjük, hogy a nem-cosplay ill. nem-con jellegű képeiteket limitáljátok. Egy-két darab megengedett.  Az olyan képek, melyek nem kapcsolódnak valamilyen módon az oldal témájához, törlésre kerülhetnek.
 • Tölthettek fel képet arról is, hogy hogyan készült a jelmezetek.
 • Screenshot-ok, artwork-ok és fanart-ok tárolása nem megengedett. (Azaz semmilyen rajz, kivéve, a cosplay ruha/kiegészítő terve, vagy szabásmintája.)
 • Hotlinkek használata tilos, az ilyen linekeket töröljük, és a felhasználót kitilthatjuk a rendszerből.
 • A galéria a saját cosplay-ek bemutatására szolgál, ezért kérünk mindenkit, hogy tartsa magát az elnevezési és galéria készítési szabályokhoz 
 • Mindenki automatikusan kap egy saját galériát, melynek címe a saját felhasználóneve kell hogy legyen, algalériákat csak ide készíthet
 • A galériák címe a karakter illetve a rendezvény neve legyen (kivéve a nem cosplayes képeket, maximum egy ilyen galéria hozható létre, minden továbbit törlünk), a rövid leírásban és a leírásban van hely minden másnak; a másképp elnevezett galériákról egyszer figyelmeztetjük a felhasználót, ha nem nevezi át a galériáját 1 héten belül (ha ez valamiért nem kivitelezhető e-mail-ben értesítsd róla az adminisztrátorokat!), akkor a galéria törlésre kerülhet.
 • Ha valamelyik képhez kommentet írsz, figyelj arra, hogy a kritika *építő* jellegű legyen. Ha észre vesszük, hogy valaki másokat bármilyen indokból sérteget vagy provokál, az az account törléséhez vezethet.
 • Amennyiben a galériáidat és azok tartalmát nem a szabályoknak megfelelően hozod létre, a galéria adminisztrátorai átrendezhetik, szerkeszthetik, illetve törölhetik a galériákat és a képeket.

Apróhirdetések

 • A Cosplay.hu üzemeltetői nem vállalnak semmilyen felelősséget a Piactéren feladott hirdetések tartalmáért! Azokért csak és egyedül a hírdetés feladója a felelős!
 • A hatályos törvényekbe ütköző tartalmú hirdetéseket azonnal töröljük, és a hirdetés feladóját kitiltjuk a teljes weblap rendszeréből!
 • A nem megfelelő kategóriába elhelyezett hirdetéseket áthelyezzük! Ha nincs megfelelő kategória, akkor a hirdetést egy figyelmeztetés után töröljük! (Ha nincs megfelelő kategória a hirdetésednek írj e-mail-t és ha belefér a cosplay/anime témakörbe, akkor létrehozunk egy megfelelő kategóriát!)
 • A hirdetések a felrakás dátumától számított 30 nap múlva lejárnak, és törlődnek a rendszerből! Erről a törlés előtt 7 nappal e-mailben értesítést kapsz! (Mind a törlés, mind a figyelmeztető levél elküldése automatikusan történik!)

Cosplayes blogok és honlapok

 • A feltöltött cikkek nem tartalmazhatnak jogvédett, pornográf, másokat sértő vagy a hatályban lévő jogszabályoknak nem megfelelő tartalmakat. Az ilyen jellegű képeket töröljük.
 • A cosplay.hu szerkesztősége semmilyen felelősséget nem vállal a blogokban megjelent tartalmakért, azért egyedül a blog tulajdonosa felel!
 • A cosplay.hu szerkesztősége semmilyen felelősséget nem vállal a blogokban megjelent hozzászólásokért, azok moderálásáért egyedül a blog tulajdonosa felel!

Hozzászólások

 • A hozzászólásokra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a fórumra, kérlek olvasd át ezeket a szabályokat is!

Egyebek

 • A jelen felhasználási feltételek megváltoztatásának jogát fenntartjuk. Az esetleges módosításokról értesítést kapsz a fórumon, illetve a Cosplay.hu hírei közt.