Őszi conon szerencsét próbált a Hibbant-szigeti vikinglány szerepében, aminek sikere azóta töretlen. Az közönség akkori reakciója kitartott egészen mostanáig, amikor is több jelölés és díj után elhozta a 2014-es év cosplaye címet is. A cosplay.hu kérdéseinek kereszttűzében Nezrenael cosplay.

10945967_665154736940119_974753732_nSose voltam jó matekből, de ez a negyedik cosplayed, és az első amivel versenyeztél. 2 jelölés, egy legjobb technika díj és az év cosplaye cím, mi a titkod? Ha tavasszal indulnék, mit javasolsz?

-Őszintén én magam sem tudom, teljesen meglepett, hogy ekkora elismerést kaptam vele. Azt hittem, maximum kapok egy jelölést, aztán viszlát. Szóval teljesen sokkolt a dolog. Igazándiból nagyon nagy mázlim is volt, mivel a zsűriből hárman terveznek Így neveld a sárkányodat cosplayt, így szerintem emiatt is plusz pontot kaptam.  😀

Keress egy olyan karaktert, akit szeret a zsűri. xd
Hobbi szinten foglalkozol a cosplayjel, vagy van valamilyen előképzettséged?
-Előképzettségem nincs, csak belevágtam egymagam segítség nélkül. Igaz, grafikusnak tanulok, ha ez előképzettségnek számít, mivel ez a tudás is sokat segít egy-egy jelmez elkészítésében.


Ki inspirált vagy mi arra, hogy jelmezkészítéssel foglalkozz?
Eredetileg a Turmix Pro ismertetett meg a cosplay világával még 4 (?) éve, amikor rátaláltam a cosplayes videóikra. (szerintem ismerős a név, így nem magyarázkodom, magyar cosplayes csapat) Azóta folyamatosan kutattam ezt a „világot” és végül én is belekezdtem.


A színpadra miért Fogatlannal jöttél fel, amikor Astrid sárkánya Viharbogár? Ő egy otthoni kedvenc? Esetleg te készítetted? Mert akkor tudok rá egy vásárlót.
-Eredetileg azt a Fogatlant másnak készítettem, de mivel a Viharbogaram kudarcba fulladt, így csak őt tudtam magammal hozni. Ha nincs Viharbogár, akkor lesz Fogatlan, hiszen milyen viking az, akinek nincs sárkánya? 😀 Igen, drága kisöcsémé, és ezer százalékig az én kezem munkája/kínja.


Látom az oldaladon, hogy elkezdted Viharbogarat is, Nari abban hogy segített?
-Igen elkezdtem, de sajnos nem sikerült elkészítenem. :/  Igazándiból még nagyon kezdő voltam ilyen kellékek felépítésében, így Narit kértem meg rá, hogy magyarázza el a papírmasé, glett, és faragasztó titkait.  😀


10245338_737387746300762_8405897752189514540_nEgy kis Rorschach-teszt: mit látsz ezen a képen?

-Gruppen szagot érzek. Egyébként gyönyörű kép, könnyt csalt a szemembe amint megláttam.  :”)

Hogyan választasz karaktert?
-Ezt nehéz elmagyarázni, legtöbbször meglátom magát a karaktert és azonnal tudom hogy ezt.cosplayelnem.kell. De sokszor van az is, hogy végigkérdezem az egész baráti társaságomat, hogy „héé, ez jól állna? és ez?” ilyenkor legtöbbször mindenki elküld a búsba, de nem bánom.


Jövőbeli tervek között többnyire LoL karakterek szerepelnek. Szoktál játszani, vagy csak a karakterekkel szemezgetsz?
-Természetesen játszom. 🙂


Indulsz-e még versenyen vagy azt mondod, a csúcson kell abbahagyni?

-Igen, már a következő conra is készülök valamivel. Nálam már nincsen visszaút, akár nyerek akár nem, de ott akarok lenni a legtöbb versenyen. 😀