A héten is maradunk még az amerikai cosplayereknél, így a mai alanyunk is az államokból van. Aki pedig: Stella Chuu. 2011 óta aktívan cosplayel, sok elképesztő cosplayt készített már, mind magának mind másoknak, mindemellett mégis visel vásárolt jelmezeket is, ezzel is jó példát mutatva, hogy akár saját, akár vett a cosplay, az élmény a lényeg és nem pedig az eredete. Sok eseményen zsűritag, számos nagyon neves cosplayessel van közeli ismeretségben gyakran készítenek projekteket együtt, akár Jessica Nigri vagy pedig Yaya Han is kollaborált már vele.

Az utóbbi időkben pedig jó pár nagyon ismert Twitch streamert is átalakított már a cosplayes showműsorában a Stella transforms-ban, csak egy pár híresebb név: Lilypichu, Sykkuno, Valkyrae (1.kép), QuaterJade és legutóbb pedig SSSniperwolf (2.kép). Nagyon érdekes folyamat, és mindezt levezetve jó példa a profik hogyan csinálják az átalakításokat, és milyen lépésekkel tudod javítani a végeredményt.

De ha már itt tartunk akkor jöjjenek is a képek, ami az egész lényege: Profi cosplayesként sok partner ajánlatot kap, és az egyik leg nevesebb pedig nem más, mint a Riot Games, akik a League of Legends-t fejlesztik, mivel aktív játékos is és nagyszerű művész több alkalommal is megformált már karaktereket a játékból, csak egy párat említve:  Legutóbbi Star Guardian hullám során Soraka (3.kép) és Akali (4-5.kép) volt a terítéken, de számtalan más ikonikus és általa bálványozott hőst is életre keltett már ilyen True Damage Akali (6.kép) vagy KDA Ahri (7.kép), de ha más videójátékokról van szó akkor a több ikonikus női karakter is rajta van a listáján már: Az Overwatch-ból Widowmaker (8.kép), és Imp Mercy (9.kép),  de akkor már a Final Fantasy se maradjon ki egy tökéletes replika Tifa Lockhartként (10.kép), vagy egy démoni aurát sugárzó Bayonetta (11.kép) szintén a repertoárja részét képezik.

És akkor a 2 éve világsikert élő Genshin Impact se maradjon ki, neki is van már több cosplaye is, de ma csak kettőt mutatok be: Kujou Sara (12.kép), illetve a szintén electro Kequing (13.kép), innen is látszik, hogy merre is húz a művésznő szíve. Bár mindig készülnek szigorúan karakterbe álszellemült képei is, mellette mégis megtartja a vidám bohókás és lelkes részét is. Hiszen akinek ez a főállású munkája, annak is tennie kell érte, hogy hosszú távon jól érezze magát benne. Na de akkor folytassuk is a mustrát. Nagy anime rajongóként mind az eredeti klasszikusokból is cosplayezett már, mint Revy a Black Lagoon-ból (14.kép), Rei az Evangelionból (15.kép), de az újhullámot se hagyta ki: Yoko a Gurren Lagann-ból (16.kép), Mikasa a Shingeki no Kyojin-ból (17.kép), vagy pedig épp a szezon best girl-je, aki épp ugyanúgy az ő szívét is elrabolta: Nobara a Jujutsu Kaisen-ből (18.kép), és Marin-chan a My Dress-up Darlingból (19.kép).

Ezekből is látható, hogy nagyon aktív és inspiráló művész, nagy macska imádó is egyben, és ennek tetejében a 3D nyomtatás nagymestere, és saját weboldalán sok print, kitűző és még egyes cosplayekhez tutorialok és 3D fájlok is megtalálhatók. Mindenképpen érdemes őt is követni, hisz nem csak instán hanem Youtube videókat és Twitch streameket is gyakran készít, ahol szintén sok mindent el lehet lesni tőle.

 

https://twitter.com/StellaChuuuuu

https://www.instagram.com/stellachuuuuu/

https://www.stellachuu.com/