Bizonyára jól emlékeztek még a régi My Little Pony sorozatra és figurákra még a ’80-as és ’90-es évekből. Nos, pár éve a Hasbro úgy döntött, ideje leporolni a régi szériát, és a ’10-es évek ízléséhez és hangulatához hűen valami újat alkotni. Szakítva a régi koncepcióval egy olyan sorozatot kívántak alkotni, mely szélesebb közönségnek szól, szakít a korábbi sztereotípiákkal és a szülők is hajlandóak lesznek végignézni a gyerekeikkel. Az előzetes munkákra, többek közt, Lauren Hamilton-t is felkérték, aki korábban a The Powerpuff Girls és a Foster’s Home for Imaginary Friends című sorozatokon is dolgozott. Annak ellenére, hogy a My Little Pony egyik kedvenc gyermekkori játéka volt, Lauren meglehetősen szkeptikus volt a sorozat sikerét illetően, mivel úgy vélte, hogy a kislányoknak szánt játékokon alapuló rajzfilmek unalmasak és érdektelenek. Hogy ezt megelőzze, szembeszállt a sztereotípiákkal, és olyan elemeket vitt a sorozatba, mint a sokoldalú személyiségek, vagy hogy a barátok sokfélék lehetnek és akkor is barátok maradhatnak, ha időnként vitába is szállnak egymással. A Hasbro-nak tetszettek Lauren elképzelései, ezért kinevezték Executive Producernek, majd hamarosan zöld jelzést adtak a tényleges munkálatoknak.

Az első epizódot 2010. október 10-én sugározták az újonnan induló The Hub tv csatornán, a legutóbbi részt, mely már a második széria záróepizódja volt, pedig 2012. április 21-én vetítették. (A harmadik sorozaton még dolgoznak.)

A sorozat azonnali siker lett, és nem csak a célközönség soraiban. A 14-35 éves, (vélhetően egyedülálló) férfiak közül is számos rajongó került ki, részben (és ismét) a 4chan-nak köszönhetően, ahol nagyon gyorsan nagyon sok mém született a sorozatnak köszönhetően. A rajongói tábor mára már olyannyira kiterjedt és belterjes, hogy szubkultúrává nőtte ki magát, saját szlenggel, találkozókkal és netes közösségekkel. Természetesen magyar rajongói klub is létezik, így aki szeretne csatlakozni a herd-hez, itt megteheti a kezdő lépéseket: link . Persze a karakterek a cosplayes társadalmat is megihlették, így kedvcsinálónak bemutatnánk néhány képet. Cosplayre fel, pegasisterek! 🙂

 

01_1.jpg
A főszereplők: Rarity, Applejack, Rainbow Dash, Twilight Sparkle, Fluttershy, és Pinky Pie. (reina-kitsune.deviantart.com)


02_1.jpg
Princess Celestia. (Fotó: Oliver Oberg.)

03_1.jpg
Rainbow Dash és Applejack. (xsoulxxxreaperx.deviantart.com)

04_1.jpg
Pinky Pie. (nina-serena.deviantart.com)

05_1.jpg
Fluttershy. (livingdoll2.deviantart.com)

06_1.jpg
Trixie. (amanemiss.deviantart.com)

07_1.jpg
Pinkie Pie. (valdrein.deviantart.com)

08-2_1.jpg
És a végére egy kis hazai: Cassidy, mint pegacorn póni. 🙂 (Fotó: Écsi Dávid)