animekaracsony_cosplay_banner.jpg

Pár nap és elindul a versenyjelentkezés (ha minden jól megy), addig is megosztunk veletek pár fontos infót az Animekarácsony és a verseny kapcsán.

– Az Animekarácsony helyszíne a Hungexpo és December 12-én lesz.

– A MAT-os Conbérlet érvényes lesz a rendezvényre!

– A cosplayverseny egy "rendes animecon"-os verseny, vagyis craft és perf verseny is lesz.

– A szervezők és a szeretett (? ^_^) zsűri megegyezik az eddigiekkel!

– Egy napon lesz most a craft és a perf, sajnos ez pár megszorítást hoz magával. Az idő miatt rövidebb lesz mind a két kategória (kevesebb lesz a versenyzők száma).

– A versenyzők megint korábban jöhetnek be, olyan 9.30 körül.

– Crafton a zsűrizést megpróbáljuk a megszokott módon megoldani (külön teremben), de nem garantált, hogy sikerül.

Változás: innentől nem lesz külön egyéni és csoportos performance! Egységes "előadás" lesz. (Az okokat a nyári con-os látogatók már sejthetik.)

Változás: a csoportok maximális létszáma jelenleg maximum 8 fő lehet, tekintve, hogy a színpad kisebb mint a PeCsa színpada. Kérvény alapján esetleg engedélyezhetünk nagyobb csoportot, de azzal számolni kell, hogy 10-12 embernek már szűkös a színpad (és veszélyes is lehet ha valaki ugrálás közben lezuhan a szélén)!

Változás: teljesen új regrendszer lesz, ami jelentősen eltér az eddig megszokottaktól.

Változás: a craftmanship-es jelentkezéshez innentől lehet csatolni képeket a kosztüm elkészítéséről. Ezeket csak a zsűri látja! A dokumentumban pedig lehet rövid leírást adni a ruha elkészítéséről. (Ez beszámíthat a végső értékelésbe, de nem ezen fog eldőlni a verseny!)