A nyári PlayIT Show Budapest-en ismét számos cosplayes klub lesz megtalálható. Most külön-külön postokban bemutatjuk őket, hogy ti is megismerjétek, és esetleg kedvet kapjatok a pultjuk meglátogatására, a programjaikon való részvételre.
Ráadásul a Star Wars-os klubokat egy külön részlegben találjátok meg, más a messzi-messzi galaxishoz köthető játék és érdekesség társaságában.
Az 501-esekkel szorosan együttműködve létezik a Lázadó Légió – Rebel Legion Hungary. Most ők következzenek.

 

A Lázadó Légió egy nemzetközi rajongói közösség, amely Star Wars filmek, animációs sorozatok, képregények, illetve a számítógépes játékok hőseinek karaktereit sorakoztatja fel. Akárcsak a Star Wars filmekben, a Lázadó Légiót egy maroknyi bátor csapat alapította 1999 közepén, reagálva az egyre növekvő 501-es Légióra. Erre azért is volt szükség, mert az 501-es Légió a negatív hősök figuráit vonultatja fel (Rohamosztagosok, fejvadászok, Sith lovagok stb.). Kellett egy olyan jelmezes klub is, ami a jó oldali jelmezeseket gyűjti egy csoportba (Jedi lovagok, Lázadó pilóták, Klónosztagosok stb.). A Lázadó Légió Magyarországi Helyőrsége 2013 júniusában alakult meg. Jelenleg 13 aktív tagunk van, összesen 18 elfogadott filmhű jelmezzel rendelkezünk, de rövid időn belül gyarapodni fogunk, mind tagokkal és további jelmezekkel egyaránt. Küldetésünk elsősorban az, hogy a jelmezes rajongóknak biztosítunk egy nemzetközi közösséget, amelyben kifejezhetik magukat, megoszthatják és megmutathatják tehetségüket és jól szórakozhatnak. Másodsorban a Légió a Star Wars-os jelmezek minőségének javulását segíti elő. És harmadszorra a legfontosabb, a Lucasfilm példáját követve önkéntes és jótékonysági tevékenységeket folytatunk.

A Lázadók is érdekes programokkal várnak titeket. Íme:
– Sok program közösen bonyolódik az 501-es Légió Magyarországi Helyőrség tagjaival.
– Sisak és fegyverkiállítás
– Jedi lovag kiképzés
– 66-os parancs