animecon_banner.jpg 

Gondolom mindenki már számolja a napokat a Sakuracon-ig,
sokan már rutinosan készülnek rá, de biztosan lesz olyan akinek ez lesz az első
con-ja.
Május 1-én lezárul a cosplayversenyre a jelentkezés, aki még szeretne
jelentkezni, az addig még megteheti. Aki nem zárta le a jelentkezését az siessen,
hogy minél elöbb ellenőrizhessük, aki pedig szeretne visszalépni az jelezze!

És most néhány fontos információ a rendezvényről és a versenyről (újaknak és
veteránoknak is érdemes elolvasniuk…)


– Május 1. után CSAK visszamondást fogadunk el a versenyben. Zenét vagy képet változtatni NEM lehet semmilyen módon. Ha utólag derül ki, hogy hibás zenét raktál fel, akkor sem áll módunkban javítani.

– A versenyzőknek saját maguknak kell gondoskodniuk a jegyükről

– Mindenki jegyezze meg a sorszámát amit kap a versenylistában!

– Szombaton lesz a craftverseny, vasárnap a performance.

– A cosplayversenyzőket 10.00-tól fogjuk beengedni, külön bejáratuk lesz, nem kell a tömegben ácsorogni. Célszerű azért kicsit korábban érkezni.

– Ha szeretnél hozni magaddal valakit, hogy segítsen öltözni, akkor azt előre jelezd email-ben! Viszont, csak olyan öltöztetőt engedünk be a cosplayes bejárón, aki indokolt is. Egy Misa-Misa vagy egy Kagome jelmezhez nem valószínű, hogy öltöztető kellene, szóval csak akkor szervezz magadnak öltöztetőt, ha a ruha olyan szinten komplikált, hogy egyedül semmilyen módon nem tudod felvenni. A szervezőknek jogukban áll visszautasítani az öltöztetőt! Természetesen az öltöztetőnek is rendelkeznie kell érvényes belépővel.

– A craftos zsűrizés kb. 11.00-tól kezdődne, erre mindenki kiemelten figyeljen, mert akit nem zsűrizünk le az nem is mehet fel a színpadra! (Aki lemarad, az kimarad!)

– Mivel nagyon sok a jelentkező ezért a zsűrizéssel sietni kell, hogy mindenkire jusson idő. Amikor megjelensz a zsűri elött mutatkozz be (lehetőleg a sorszámodat is mond) és pár mondatban mutasd be a ruhát (nem árt ezt előre kitalálni). Figyelj arra, hogy ne húzd az időt! A zsűri esetleg belekérdez az elkészítésbe, de akkor se keseredj el, ha a nem kérdeznek semmit (nem a kérdések száma dönti el a nyerési esélyeket)!

– A várólistára került versenyzőket csak akkor fogadja a zsűri vagy engedjük fel a színpadra, ha marad idő rájuk. Többek között ezért is megkérünk mindenkit, hogy ne rabolja másoktól feleslegesen az időt, sem a zsűrinél, sem a színpadon.

– A színpadi műsor kb. 13.00-tól 15.00-ig tart szombaton.

– A színpadon nem kell beszélni, nem is lesz rá alkalom. A műsor divatbemutató jellegű, vagyis zenére felvonulsz és pózolsz a fotósoknak és a közönségnek 30-60 másodpercig. Ezt célszerű otthon mindenkinek elgyakorolni. Akinek nehézsége van vele, az keressen Youtube-on rá példát (a 2008-as őszi conon páran nagyon szép zenés felvonulást csináltak).

– Úgy időzíts, hogy a zenéd végére maximum egy rövid meghajlás legyen, mert konferálják fel a következő versenyzőt.

– Ha bármiben is bizonytalan vagy akkor kérdezz meg egy ottani cosplaysegítőt.

– Minden versenyzőről készül majd kép a verseny elött vagy után. Ezeket a fotókat a cosplay.hu/MAT fotósai készítik majd (akik a szabadtéren is kint lesznek), és később megtekinthetőek a cosplay.hu-n.

– Ha minden jól megy, akkor ezúttal lehetőség lesz helyben kinyomtatni a cosplayesekkel készült közös fényképeket (egy kisebb összegért persze). Az elkészült fotókkal pedig lehet menni autogrammot kérni… ^_^

– Estefele lesz az eredményhirdetés és a díjátadó (kb. 18.00). A crafton minden kategóriában 3 jelöltet hirdetünk, de csak 1 ember kapja meg a díjat, amit a színpadon kell átvennie. Ha valaki nyer, de nem tud jelen lenni a díjátadón, annak a díját postán küldjük el.

– A vasárnapi performance két részre lesz szedve. Az egyéni versenyzők kezdenek, majd egy hosszabb szünet után (filmvetítés lesz) folytatjuk a csoportosokkal.

– A perfomance-t a színpadon zsűrizzük le szokásosan.

– Ha valami kelléket kell felvinned az előadásodhoz, akkor azt előre jelezd emailben (cosplay*kukac*animecon.hu) és a helyszínen is mond, hogy mi kell és hova. A segítők a színpad mellett segitenek felvinni/lehozni a cuccokat.

– Ha szemetelsz a színpadon, akkor az előadás végén szedd össze a nagyját. A segítők esetlegesen segítenek a takarításban.

– Ne dobálj a közönségnek olyan tárgyakat amik sérülést okozhatnak! (Finom a Mars csoki, de nem kellemes ha az ember fejéhez vágják)

– A zsűrit és a konferálókat nem vonhatod be az előadásodba, de nincs megtiltva, hogy hivatkozz rájuk. Ha mégis mindenáron szeretnéd a konferálót vagy a zsűrit megszólítani akkor azt előre egyeztesd, hátha nem utasítjuk vissza ^_-
Lényeg, hogy meglepetésből senki se kapja ölbe a konferáló hölgyeket vagy ne borítsa a zsűrire az asztalt (nem igazán értékeljük az ilyen akciókat és majdnem biztos, hogy kizárjuk a versenyből)!

– Az előadások alatt egy stopperral mérjük az időt. Az előadás kezdetétől a levonulásig. A meghajlás NEM számít bele az időbe, kivéve akkor ha látjuk, hogy feleslegesen elhúzott! Ha az idő átlépi a 5 perc 15 másodpercet, akkor az előadást biztosan kizárjuk a versenyből! (mentő indok lehet, ha lathatóan valami előre nem látott probléma merült fel előadás alatt)

– A közönség türelme is véges, néha egy rövidebb, de csattanósabb előadás sokkal nagyobb sikert ér el, mint egy feleslegesen 5 percig elhúzott. Erre figyeljen mindenki!

– Ha fénytechnikát kérsz, akkor arra készülj, hogy nem tudjuk garantálni, hogy pontosan olyan lesz mint amit te szeretnél, mivel a fényeket a PeCsa technikusai intézik és nem mi.

– Amennyiben technikai hiba történik az előadásod alatt, akkor azt a verseny után/alatt jelezd egy illetékes személynek és esetlegesen engedjük megismételni az előadást. Ennek feltétele, hogy egyértelműen a mi hibánk legyen (pl. rossz zenét játszottunk le, nem működött a mikrofon, stb.). Fénytechnikai reklamációt nem fogadunk el (sem semmi olyat ami a versenyző hibájából történt vagy "mondvacsinált" probléma) és a versenyzőnek kötelessége elfogadni a döntést, viszont lemondhat az ismétlés jogáról.

– Tessék vigyázni a mikrofonokra és egymásra is! A mikrofonok drágák és sérülékenyek. Ne dobáld vagy hadonássz velük, mert sérülést okozhatsz vele másoknak, vagy magát a mikrofont teszed tönkre!

– Az előadás alatt nem lehet elhagyni a színpadot, és a nézőtérről sem jöhet fel senki. Ezalól kivétel, ha pl. gyorsan akarsz átöltözni előadás alatt, mert akkor lerohanhatsz, de a stopper addig sem áll meg.

A con elötti héten körlevelet küldünk minden versenyzőknek az animecon rendszerén keresztül, melyben rövid tájékoztatást adunk a verseny menetéről, a versennyel kapcsolatos legfontosabb információkról (zsűrizés időpontja, mikor kell megjelenni, stb.), a jelmezekhez tartozó fegyverek kezeléséről, szervezett fotózásról, és egyéb kapcsolódó információkról, illetve a versenyzők végleges sorrendjéről.