cptv_banner_s.jpg

 

Sziasztok! Ma egy új projektről lebbentjük fel a fátylat: bemutatkozik a CosplayTV! Már pár éve felmerült bennünk, hogy kamerával kellene megörökítenünk az utókornak a magyar cosplayesek és conszervezők életét, de most jutottunk el oda, hogy eldöntöttük, belevágunk. Összedobtuk a technikát, hosszas tervezés és ötletelés után pedig elkezdődtek a munkálatok, felvételek. Aki volt a márciusi Farsangi bulinkon már láthatta, hogy kamerákkal mászkáltunk, próbálgattuk az interjúkat, ismerkedtünk a dokufilmesek életével, de persze még kicsit kezdők vagyunk, ezért nézzétek el nekünk ha még nem igazi profi minőségű a munkánk, de igyekezni fogunk! A tervek szerint havonta 2-3 epizóddal jelentkeznénk, 5-15 perces terjedelemben.
Miről is fog szólni ez az egész? Nos, igyekszünk bemutatni a conszervezés mindennapjait, bepillantva a kulisszák mögé, bemutatjuk hogyan is épülnek fel a rendezvények, interjúkat készítünk conos szervezőkkel és az ismertebb vagy éppen újonc cosplayesekkel, ellátogatunk fotózásokra és persze a jelmezkészítéshez is adunk majd ötleteket.
Reméljük tetszeni fog nektek, természetesen örömmel fogadunk minden ötletet, segítséget, felajánlást vagy kritikát (de csak az építő jellegűt)!A CosplayTV stábja kezdetnek ellátogatott a Hungexpora, ahol a Tavaszi Mondocon előkészületei zajlanak, körbejártuk a helyszínt és bemutatjuk a szervezői stábot munka közben.

 

 

A következő részekben bemutatjuk a Mondoconon látható technikákat, a nyitás előtti pillanatokat és elkapjuk a szervezőket, a zsűrit és a zsűrizésre váró cosplayeseket is egy rövid interjúra. Tartsatok velünk, mert hamarosan újra jelentkezünk!