Pár szó arról, hogy hogyan kell a képeket és dokumentumokat feltölteni, hol találjátok őket, illetve milyen beállítások vannak. Illetve, arról, hogy hogyan tudtok videókat beilleszteni.

Képek

Engedélyezett képformátumok: jpg, jpeg, png, gif

A wordpress a képeket az Oldalakhoz és a Bejegyzésekhez köti, ezért az Írásnál kell feltölteni őket. A Média tárban az összes kép megtalálható. A képkezelőt a Média hozzáadása: mögötti keretes ikonnal lehet megnyitni.

A képkezelőben háromféleképpen választhatjuk ki a beillesztendő képet.

  • Feltöltjük: a Tallózás gombbal kiválasztjuk a képet a számítógépünkről, és a Feltöltés gombbal feltöltjük. Majd a Bejegyzésbe illesztés gombbal beillesztjük. A beillesztés előtt lehet a képnek címet és alternatív szöveget (ez akkor jelenik meg, ha valamiért nem tudja betölteni a böngésző) és leírást adni. Meg lehet mondani, hogy mekkora legyen a mérete (a méretek előre definiálhatóak a Beállítások Egyéb menüpontjában), illetve, hogy merre legyen igazítva (igazításnál a szöveg felugrik a kép mellé).
  • A Galérából vagy a Médiatárból lehet beilleszteni a már feltöltött képeket. A Galériában csak az adott bejegyzéshez tartozó képeket látjuk, a Médiatárban az összes kép megjelenik.

Tippek:

  • Használjuk az előnézet gombot, hogy lássuk pontosan mekkora a kép, hogy fog kinézni a bejegyzés/oldal.
  • A képet közepes méretben illesszük be, vagy kb. 200px szélességűre állítsuk, így a böngésző gyorsabban betölti a képeket, és a túl nagy méretű képek nem verik szét a design-t.
  • A képek utólag is szerkeszthetőek, nyugodtan igazítgassuk őket, amíg megfelelőek nem lesznek a beállítások.
  • Mentsünk gyakran!

Dokumentumok

Engedélyezett fájlformátumok: doc, txt, rtf

A dokumentumokat ugyanúgy kell feltölteni és beilleszteni, mint a képeket, azzal a kis különbséggel, hogy a dokumentumok szöveges linkként jelennek meg letölthető formátumban.

Média fájlok beágyazása az AMP plugin segítségével

A szerkesztőn lévő ikonsor végén található ikon (sárga kör, benne fekete a betű) szolgál a beágyazott objektumok beillesztésére.

Ilyen például egy youtube-ra, vagy myspace-re feltöltött videó. A beágyzható objektum típusok pontos listája megtalálhatóa leírásban az ikonra kattintás után.

A kiválasztott videó URL-címének a bemásolása után, az OK gombra kattintva lehet beilleszteni a videót.