Ott jártunk a World of Warcraft Wrath of the Lich King éjszakai nyitópartin. Alant erről olvashattok egy rövid beszámolót.

Elindultunk. Aztán rögtön vissza is fordultunk.

Még a lépcsőházban felhívtam Mono-t, kell e neki valami, és kellett. Gyorsan vissza a lakásba, cuccot összeszedni, aztán a nagy rohanás, és elkezdődött a tortúra. Hogyan is szerezzünk este 8 után éjszakai BKV jegyet? Az első éjjel-nappaliba belibbentünk, azt se tudták miről beszélünk! Nem gond, majd a Nyugatiban. Nyugatiban pénztárak zárva, minden tele ellenőrökkel, de ott az automata. OK, pénztárca elő, számolgatás. Nincs elég apró! Másik pénztárca elő, van elég apró, éppenhogy. Megvolt az egy darab éjszakai jegy kedvesnek. Most már nyugodtan sétáltunk a Westend felé.

Kb. negyed 10-kor értünk oda a beígért 9 helyett, nem gond, Mono úgyis még sültkrumplit majszolt. Gyorsan elmentük átöltöztetni a leányzót, kedvesem addig ennivalót szerzett és elkezdett fotózgati. A betervezett 10 perc helyett fél órába telt felkényszeríteni a jelmezt ikertesómra, és felvarrogatni a kapcsokat. Szegénykém a ruhában alig kapott levegőt, nem látott ki, így én lettem a vezetője. Többször is megemlítettük Hana-t, hogy milyen nehéz lehet neki azokban a jelmezekben. Az öltözőben találkoztunk Rhysa-val, aki indult a jelmezversenyen, az est további részében többször is beszélgettünk és nagyon szurkoltunk neki.

koran_van.jpg
Gyülekeznek az emberek

Elkezdődött az este, a színpadon benutatták a jelmezverseny főnyereményét, a Frostmourne-t. A kard tényleg nagy volt, és nehéz, és gyönyőrű! Aztán egy híres "stand up comedy"-s ürge nyomta a szöveget. Sajnos nem igazán ismerem őket, így a nevét gyorsan el is felejtettem. Közben összefutottunk Kentaro-val, akire rábíztam az éppen a népet szórakoztató vaksi ikremet, amíg elrohantam egy kis innivalóért. A szívószállal itatás már jól megy, többször is megtapasztaltam. Telt az idő, elkezdőtek a versenyek. Tesókámat körbevezettem olyan vak vezet világtalan módszerrel. (Biztosan nagyon örült nekem!) Összefutottunk Acheronnal, majd kicsit később Uránékkal. Majd visszamentünk a színpadhoz, mert kezdődött a koncert, ahol Mono-nak jelenése volt. Felmászot a színpadra a „királyi család” (egy törp, egy ember és egy blood elf, meg még valaki, aki inkább tűnt valami legénykének, mint királyi sarjnak), és a Gitar Hero segítségével életre keltettek pár számot, amire kedves kis Baby Murloc tesókám ropta (már amennyire a jelmeze ezt megengedte). Majd az előadás végén leszedték a színpadról, mi meg leszedtük a fejét, nehogy elájuljon. Állítása szerint fogyott vagy hat kilót!

standup_murloc.jpg
Stand up comedy, A Baby Murloc és én

Aztán jött a jelmezverseny. A kb. 15 versenyző nagyon ügyesen megoldotta a dolgot, ahoz képest, hogy 2 hetük volt rá. Gratulálok nekik, mert tényleg szép munkát végeztek! A versenyzők egyesével felmentek a színpadra, beszéltek pár szót, aztán lejöttek. Nagyon lelkesek, és kedvesek voltak. Bátorították egymást. Kifejezetten családias volt a hangulat. Kicsit nosztalgia fogott el, mert olyan hangulatom volt, mint az első két cosplay versenyemen. Mono-val pedig azt néztük, hogy a conos cosplayerek közül csak egy vagy talán két ember volt az indulók között, a többi mind olyan ember volt, akit eddig még soha nem láttunk beöltözve. És arra a következtetésre jutottunk, hogy a cosplay nagyon sok embert érdekel az animéseken kívül is. Végül eljött az eredményhírdetés. Azok nyertek, akikre számítottunk. Az első két hely nagyon biztosan megállapítható volt, megérdemelten nyertek. A vicces az volt, hogy a kardot egy vékony kicsi leányzó nyerte, és külön műsorszám kerekedett abból, hogy vajon meg tudja-e emelni a monstrumot!

szinpadon_kicsi.jpg
A zenekar

Ezután volt még valami verseny, és a rendezvény lezárult. Eljött az éjfél, és elkezdődött a játék árusítása. Hallottuk a mellettünk beszélgető őröktől, hogy próbáltak intézkedni valahogy a sor elterelésében, mert szegények már kinn álltak a paroklóban a hidegben.

nyertesek_uj.jpg
 
A nyertesek (balról-jobbra 1.-3.) és a közönség díjas versenyző (jobb oldalon)

Mi is összeszedtük magugankat, lekényszerítettük Mono-ról a jelmezt, és hazaslattyogtunk az éjszakában.

További képek a galériában!