Június 15-én délben bepattantunk Nándi barátom autójába, majd elindultunk a felvidéki Áj irányába. Ez egy kis magyar falu a határ túloldalán, ahol tavaly nyáron már voltunk helyszínbejárási céllal. Eredetileg egy másik fotózás helyszíne lett volna, de sajnos az elmaradt, pedig komolyan készültünk rá. Üsse kő, van ilyen, nem jöhet össze mindig minden. Ájról egyébként azt kell tudni, hogy a Köves-patak folyik át rajta, ami a falu fölött több vízesést is kialakított és remek fotós helyszín.

Az elmaradt fotózás egyébként egy eredeti fekete unikornis lett volna. Mivel mindig egy konkrét modellnek álmodok meg egy fotózást, ezért a koncepció negatívját, egy fehér unikornist találtam ki helyette. A választás is könnyen ment: Lucyvel már fotóztunk tavaly, és nagyon elégedett voltam vele. Délután négy óra magasságban érkeztünk meg a helyszínre, és azonnal munkához láttunk. Szerencsére alig voltak turisták, így zavartalanul dolgozhattunk. A patak környéke a mellette futó ösvény ellenére nagyon nehéz terep, nem volt könnyű dolgunk. Többször le kellett vennünk a cipőnket, hogy ne ázzon el, a víz pedig olyan hideg volt, hogy nem lehetett benne megmaradni.

Három helyszínen öt beállítást vettünk fel, miközben Nándi filmezett. Bár estére a szúnyogok is megérkeztek, Lucy derekasan állta a sarat, egy rossz szavunk nem lehet rá! Minden fotósnak ilyen türelmes és aranyos modellt kívánok! Természetesen most is használtunk füstöt, de ezúttal annyira nem jött be. Mindenesetre lett olyan kép, ahol szépen hozta az effektet. Este hét óra felé végeztünk, majd haza indultunk.

Bár a fotózás gördülékenyen ment, és a hangulat is jó volt, Budapest határában nem várt komplikációk támadtak. Nándi autójából elfolyt a hűtővíz, és meg kellett állnunk az M2-esen, ahol útépítés miatt rendes leállósáv sincs. Szerencsére egy segítőkész ember levontatott minket a legközelebbi benzinkútig, majd trélert hívtunk. De ezzel még nem voltunk kisegítve. A tréler csak Nándit és az autóját vitte el, Dávidot, Lucyt és engem Lucy anyukája vitt végül haza. Ekkor már éjfél körül járt, így külön köszönet neki, hogy azonnal jött életet menteni! Végül Dávidnál aludtam, majd másnap reggel, egy palacsintás reggeli után indultam haza. Jó nap volt! Szerencsére azóta Nándi autója is megjavult.

 
Cosplayes: Markacz Ivett (Lucy Elin)
Fotós: Écsi Dávid
Forrás / fandom: Original
Karakter: Fehér unikornis
Helyszín: Áj, Szlovákia
Retus: Bánsági Andor
Ötlet, rendező: Bánsági Andor