Nagyvilág Cosplayesei: Yaya Han

Yaya származását tekintve kínai, de jelenleg Atlantában él. Anyanyelve mellett beszél angolul és németül is. 1999 óta cosplayezik, mind a mai napig, és közel 400 jelmezt viselt már. Kezdetben egy olcsóbb varrógépet tudott csak venni és egy egyszerű kis könyvet a varrásról. Ebből az évek alatt egy jövedelmező vállalkozást sikerült felépítenie, ahol cosplay kiegészítőktől kezdve saját termékeit is árulja, illetve kiadott egy könyvet is “YAYA HAN’S WORLD OF COSPLAY” címen.

A hét témája: Magyar veteránok

A cosplay Magyarországon is igen régóta befészkelte magát, sokkal régebb óta, mint sokan hinnék. Elhoztunk ma 9 olyan magyar cosplayest, aki már több mint 10 éve velünk vannak.

Mi is kellhet a varráshoz? | Első rész

Sokan úgy vannak vele, hogy elég egy tű meg egy kúp cérna, összevarrjuk ahogy éppen sikerül és kész is van. De rengeteg hasznos eszköz van ami még egy kezdőnek is sok segítséget nyújthat, hogy még könnyebb legyen a munka. Illetve azt is sokat hallani, hogy ha nincs varrógéped nem tudsz szép cosplayt varrni. Ez nem igaz, évekig nekem sem volt varrógépem itthon, de sok-sok hasznos kézi öltés létezik amivel javíthattok a minőségen, vagy a látványon. Ebben az első leírásban arról lesz szó, milyen eszközök kellhetnek vagy ajánlottak számotokra.

Nagyvilág Cosplayesei: Calssara

Calssara, valódi nevén Bell, német származású. Első cosplayét 2004-ben viselte, ami Eclair volt a Kiddy Gradeből. Saját honlapján azt írta, az első conjára hétköznapi ruhákban ment ki, de amikor ott szembetalálta magát a cosplayesekkel tudta, hogy kiakarja próbálni és a következő rendezvényen már ő is saját készítésű jelmezben ment el. Ma pedig egyre nagyobb baráti körével együttesen folytatják ezt a hobbit.

A hét témája: Yanderék

A yandere talán az egyik legismertebb dere fajta, mégis ez a legmegosztóbb is, valaki vagy szereti vagy nem. Mindannyian írtózunk tetteitől, de van aki ugyanakkor csodálni is tudja, mert egy ilyen karakter képes arra, akár meg is teszi amit mi hétköznapi emberek nem. Elhoztunk hát nektek 9 yandere cosplayt!

Visszatér a Fantasy Expo

Egy év kihagyás után szeptemberben visszatér a Fantasy Expo! Reméljük, hogy őszre most már tényleg búcsút mondhatunk a korlátozásoknak és szabadon bulizhatunk együtt újra!

Markó Richárd

Bár a fényképezés mindig is érdekelt, sokáig megelégedtem az események dokumentálásával. Néhány éve szert tettem egy komolyabb fényképezőgépre, onnantól egyre céltudatosabban kezdtem fotózni. Az útkeresés során egyre inkább a portréfotózás irányába fordultam, de hamar rájöttem, hogy az „utcán állok és szép vagyok” jellegű fotóknál valami izgalmasabbat szeretnék csinálni. Mikor egy rendezvényen sikerült lencsevégre kapnom egy gyönyörű Elf cosplayert, arra jutottam, hogy talán ez a téma lehetne az amit a legszívesebben fotóznék.

Megjelent az AniMagazin 61. száma.

A3!, 2.43 Seiin, Gootaman, Vifam és nyári szezonos ajánlók, TOP10 macskalány, szezonos anime vélemények (pl. Fumetsu no Anata e, Slime Taoshite, Vivy, Jouran, Kingdom 3, Mashiro no Oto, Tian Bao 2 stb.), Btooom!! és Shoukoku no Altair manga ajánlók, Yakuza játéksorozat és kínai mitológia bemutatók, Best of K-pop 2020 és további remek cikkek az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

Páncélos útmutató a cosplay rengetegben

Ahogy egyre jobban terjed a cosplay mint hobby, annál inkább több jobb anyag lesz a piacon amit páncélok építésére lehet használni. De melyiket hova érdemes tervezni? Nos ma ebbe nézünk bele, illetve milyen kerethez, legyen az idő, pénz, tapasztalat melyik illik a legjobban. A végén pedig szokás szerint egy kis összegzés lesz, szóval ha a közelben páncélt tervezel készíteni, útmutatásként jól jöhet ha végig nézed a mai cikket.

Elhunyt Miura Kentaro, a Berserk manga alkotója

Mint az sokan halhattátok a napokban, május 6.-án elhunyt a Berserk manga alkotója, Kentaro Miamura. 30 éven át írta és rajozolta a sorozatot, aminek így már sosem fogjuk megtudni mi lett volna a történet befejezése. Mi most ezzel a kis Berserk cosplayes galériával szeretnék tisztelegni a Mester előtt!

Betöltés

KATEGÓRIÁK