Beköszöntött az ősz, és, bár ez sokak számára a rossz időt és a lehulló faleveleket jelenti, nekünk cosplayeseknek egy sokkal pozitívabb dolgot: végre elérkezett az újabb közös rendezvény, az őszi Mondocon ideje. A Hungexpo területén békésen megfér egymás mellet az Alien, a Titan, a Borg vagy éppen a Tünde.

Napok óta tudtuk azonban, hogy a hétvégére nem ígérnek túl jó időjárást, így sokan félve és esernyővel felszerelve vágtak neki a napnak. Már majdnem delet ütött az óra, mikor a kígyózó sorok végre apadni kezdtek, és mindenki megtölthette a rendezvény területét. Nos, igen, szombaton sokkal több a látogató, a beöltöző és a vendég is – a Mondocon valódi pezsgése igazán ezen a napon érhető tetten. Szerencsére az eső egészen a késő délutánig megkímélt mindenkit, így a szabadtéri fotózásoknak és programoknak nem szabott gátat az a sok csúnya felhő.

Természetesen most is megannyi kiállító standját lehetett meglátogatni, sőt, egymás mellett békésen megfértek a Csillagkapu, a Star Trek és A gyűrűk ura cosplay közösségek jeles képviselői is. Míg a trekkie-k ízletes süteménnyel készültek, addig a Csillagkapusok egy terráriumnyi hírnökbogarat hoztak magukkal. Ugyan a Doctor Who asztala egy teljesen más épületben foglalt helyett (az árusoknál), de persze őket is meglátogattuk, különösen, mert az egyik Doktor – mert igen, a szombaton kilátogató szerencsések bizony többel is találkozhattak – évek óta jó barátom.

Idén is akadt sok kreatív elme, ügyes kéz, lelemény és fifika, ami a legkülönfélébb cosplayeket szülte, az egyik nagy kedvenc az Alien A nyolcadik utas: a Halálból , illetve Mr. Garrison a South Parkból. Sőt idén két Bellatrix Lestrange tisztelte meg jelenlétével a jeles eseményt – az már egy más kérdés, hogy ezzel jól jártunk-e?

Külön öröm a számomra, hogy már a Trónok harca rajongók is egyre nagyobb számban képviseltetik magukat, és most már nem csak Daenerysszel lehet találkozni, hanem Melisandre, Cersei, Arya és Jon Snow is felöltötte magára ruháját.

Ixivel remekül éreztük magunkat és nagyon, nagyon elfáradtunk, de már a mai nap sokat beszéltünk a jövőbeni cosplay terveinkről, és lássuk be, mindannyian ezt csináljuk – de messze van még a karácsonyi rendezvény.

Forrás: Watchaholics Illetve Ixi extra cikke kizárólag a blogon