Photoshoot: Wolverine (Gorgon Cosplay)

A modell kérése azt volt, hogy találjak a Wolverine (Rozsomák) karakteréhez valami romos helyszínt Budapesten. Kis fontoskodás után eszembe jutott a régi Nagyvásártelep. Arról tudtam, hogy viszonylag egyszerűen megközelíthető, nagy, látványos, és ha még van némi szerencsék is, élve megússzuk a kalandot.

Photoshoot: Videl – Dragon Ball Z (Catleen)

Öt évvel a Dragon Ball eseményeit követően járunk, amikor Son Goku fia, Son Gohan kerül veszélybe. Az ő életével zsarolják apját, aki ahelyett, hogy átállna a rossz oldalra, inkább társaival együtt
harcba száll a jóért. A cél ezúttal a világűr, ahol a legkülönfélébb gonosszal kell megküzdeniük, fejleszteniük harcművészeti képességeiket és megmenteni mindent, ami jó ezen a világon.

Photoshoot: Alice – A kaptár: Túlvilág (Catleen)

„A nevem Alice. Az Umbrella társaságnak dolgoztam egy vírusfegyvereket fejlesztő titkos laboratóriumban. Történt egy… esemény. Kiszökött egy vírus. Csak éppen nem maradtak holtak. Így kezdődött a világon végigsöprő apokalipszis. A katasztrófa felelősei a föld alá menekültek, tovább kísérleteztek a halálos T-vírussal. Azt hitték az erődjük biztonságos. Tévedtek!

Mielőtt elindultam bosszút állni, helikopterre ültettem az utolsó túlélőket. Egy alaszkai városba indultak, Árkádiába. Egy rádióadásból tudtunk a helyről. Biztonságot ígértek, szállást és élelmet, menedéket a fertőzés elől.”

Photoshoot: Amethyst Ashe – League of Legends (Aoime)

“Minden egyes nyíllal amit az ősi jégből kovácsolt íjából lő, Ashe bizonyítja, hogy egy mesteríjász. 15 éves korában édesanyját megölték, így hirtelen belecsöppent a vezető szerepébe. Nehéz döntést hozva a bosszú helyett csak a békére sarkallta népét, akik ezért megkérdőjelezték vezetői képességét, majd hamarosan egy merényletet terveltek ki. Egy szokványos vadászat közben akarták tetten érni Ashe-t, ám a tervük lelepleződött amikor meghallotta egy aggódó sas kiáltását. Az órákon át tartó menekülésben Ashe elvesztette az íját. Újabb kiáltást hallván az íjász saját sorsát a különös teremtmény kezébe helyezte, és követte azt egy pusztásra. Ott találta meg a madarat egy ősi rúnán fekve. A merénylők ekkor berontottak a pusztásra, Ashe felemelte a különös rúnát, így felfedve a díszes, pusztán jégből faragott íjat. Ösztönből, egy lövéssorozattal végzett az összes katonával. Hazaérve felismerték az íjat, s elfogadták Ashe-t vezetőjüknek. Avarosa íjával és a sas lelkének segítségével Ashe népe hamarosan egy hatalmas nemzetté nőtte ki magát…”

Photoshoot: Gábriel Arkangyal (Galaxina Style)

A főszervező ötlete volt Gábriel Arkangyal, amely egy egyszerűen összeállítható, lényegében szekrénycosplay, amely jól tükrözi Galaxina elképzelését az ábrázolt angyalról. Crossplayerként nem volt nehéz összehozni egy fiús, mégis feminin kinézetet, amely kellően tükrözi az angyalok nemtelenségét, Miharu pedig volt oly kedves, és a szebb látvány érdekében kölcsönadta gyönyörű szárnyait, amelyet még a League of Legendsből ismert Kayle-hez készített.

Photoshoot: Lonely Mai Original – Avatar (Catleen)

Zuko száműzetésének történetét, és ez idő alatti kalandjait mindenki ismeri, de azt, hogy ezalatt mi történt Mai-jel, már kevésbé. A hercegnő barátnője magányosan tengette napjait, és hiába a szép ruhák, a csobogó forrás vagy a cseresznyefa virágzás, Mai csupán egy valamire vágyott, a száműzött hercegre.

Photoshoot: My Little Pony original

2012-ben a Nyári MondoConon a conozók jó része póni lázban égett. Elég sokan öltöztek be a My Little Pony-ból, még egy nagy csoportos fotózás is volt külön szervezve a rendezvényen. Kis csapatuk egy külön fotózást is rögtönzött, ennek eredményét láthatjátok ezen a fotósorozaton.

Négy évszak kihívása

Nemrég egy újabb kihívás szaladt végig a cosplayesek között, a korábbi, 8+1-es kihívás mintájára. Ezúttal négy képet kellett kiválasztani, és ezeket a négy évszaknak megfelelően elrendezni, szabályhoz azonban nem kötődött, ennek örömére volt aki a jelmez stílusának megfelelően állította össze saját montázsát, és volt aki a fotózás idejének megfelelően. Íme egy válogatás ezekből a szerzeményekből, remélem kedveteket lelitek benne, és ne feledjétek, a Mondo három napos kihívása még mindig tart!

Photoshoot: Ron Weasley – Harry Potter (Galaxina)

Bár Ron épp hiányolja a talárját (és a cipőjét), lássuk be, még így is érdemes vetni rá néhány pillantást. Hisz bár lehet, hogy “csak” a Kiválasztott legjobb barátja, de mégis ő az, aki után kapkodtak a nők – nem is véletlenül. Mi is szeretjük a Weasleyket, hiszen mindegyikükben van valami, amiért rajonghatunk, kezdve a vörös hajjal ugyebár! Egy jól kivitelezett Ron pedig sokakat elvarázsol!

Photoshoot: Elsa és Jack

Bár Elsa a Disney stúdióból került elő, míg Jack Frostot (vagyis Dérjankót) a Dreamworks álmodta meg, sokan mégis nagyon szeretik ezt a két karaktert párban látni. Talán azért, mert mindkettő jeget varázsol, és mindkettőnek meg kell küzdenie saját félelmeivel, amelyből végül erősen és győztesen kerülhet ki? Vagy csak szeretnénk mi is, ha Elsa is társra találna végre, és nem lenne annyira “magányos”? Bizonyára sokféle válasz és érv születhetne, miért is övezi ekkora rajongás ezt a két karaktert együtt, amelynek köszönhetően mi is készítettünk róluk egy nagyszerű fotósorozatot!

Photoshoot: Csillagkapu (Ditta)

Az Original cosplayekben az a szép, hogy roppant kreatív módon lehet vele beöltözni egy közismert tárgynak. Az egyik legismertebb ilyen cosplay Ditta Csillagkapuja lett, amely teljes mértékben megérdemelte 2014 Animekarácsonyán a Legjobb Original kosztüm díját, a sikert, és hát… a pikáns megjegyzéseket is ugye. Hisz lássuk be, ki ne engedne a csábításnak, hogy a Csillagkapu új világokba repítse?

1 / 4 oldal1234