Bemutatkozik az AniMagazin

Az AniMagazin egy kéthavonta megjelenő ingyenes online magazin, mely animékkel és a szubkultúrához tartozó témákkal foglalkozik. 2011-ben, immár hat éve jelent meg, és azóta folyamatosan fejlődik, hogy cikkeit minél igényesebben tudja tálalni a rajongóknak, olvasóknak.

0 comments

Sword Art Online – Utazás a németországi premierre

Kis csapatunk, az UrbanFox Media Team, kilátogatott a Peppermint-anime szervezésében a február 18-ai Sword Art Online – The Movie: Ordinal Scale mozifilm premier vetítésére, a németországi Kölnbe! Ha már mi készítjük a SAO magyar fanszinkronját, kötelességünknek éreztük, hogy az elsőkként lássuk a mozifilmet, és találkozzunk a német hangokkal.

0 comments

Cosplay Village az Őszi PlayIT Show-n

Az ország legszínesebb cosplayes programjával vár a Cosplay Village!

0 comments

A Tokyo Comic Con betiltja a fiúk számára a crossplayt

Decemberben újra itt a várva várt Tokyo Comic Con, melyet leginkább a San Diego comic Con japán megfelelőjeként lehetne említeni, sok-sok sztárvendéggel és tömérdek mennyiségű cosplayessel. Most azonban egy igen jelentős változást jelentettek be a szervezők: fiúk nem cosplayezhetnek lányokat, tehát nem ölthetnek magukra női ruhát.

0 comments

November 5-én újra PixelCon!

November 5-én újra PixelCon! Gyere el újra az ország legütősebb gamert cult bulijára, nevezz be a cosplayversenyre, és nyerd meg az értékes ajándékok egyikét!

0 comments

Living Dream Project – Veszélyesen élni tudni kell!

Van abban valami fura élvezet, ha az ember holtfáradtan esik össze egy két napos fotózás után, sajog a lába, izomláza van, mégis levakarhatatlan vigyor ül az arcán. Beszámoló egy napról, ami több mint negyvennyolc órából állt.

0 comments

Chidone élménybeszámolója a koreai Comic World-ről

Sziasztok! Mivel van szerencsém három hónapot Dél-Koreában tölteni, csak természetes, hogy hoztam magammal cosplayt “vészhelyzet esetére”. Az első alkalom, hogy felvehettem az egyiket, Május 31.-én jött el, amikor is megrendezésre került a Seoul Flower Market területén a Comic World nevű kisebb esemény. Mivel a szállásomtól 2 óra az út oda, ezért reggel 6-kor indultam: ha […]

0 comments

Viktor beszámolója: Hajónapló 2014 EECC

Hajónapló 2014.05.08. Paszuly első tiszttel neki vágtunk, hogy új cosplayes világokat fedezzünk fel, utunk bizonytalan és veszélyes, de kitartásunk, és lelkesedésünk határtalan azon célból kifolyólag, hogy tapasztalatainkat megoszthassuk az otthoniakkal. A vonatút 15 órásnak ígérkezett, én tudtam, hogy mivel állok szemben, ezért készültem olyan dolgokkal, amik megfékezhetik őrületemet, és ha elhagyom őket, akkor megint 8 […]

0 comments

Paszuly élménybeszámolója: East European Comic Con

Paszuly vagyok és Viktorral karöltve én jártam kint múlt hétvégén az East European Comic Conon Romániában a CosplayTV küldöttekén.

0 comments

Amikor jó érzés skizofrénnek lenni: I. Japán-nap Szegeden

Középiskolásként több dologban is hittem. Például abban, hogy a harmincat taposó, erősen kopaszodó töri tanárom a legszexibb férfi a világon, hogy a tejet és a sajtot is imádják az egerek, és hogy anime-manga fannak lenni igen magányos küldetés. 10 évvel később már mindent másképpen látok. A shōjo mangákon úgy szocializálódtam, hogy az áhított vagány macsót láttam bele tanáromba, és most is zavart értetlenséggel […]

0 comments

Milloween 2016

Miskolcon újra megrendezzük a MilloWeent! Gyere el Te is, mert színes programok sokasága vár!

0 comments

Yuriko: Gamescom 2016

Idén 2 év után végre újra kijutottam a Gamescom-ra (a világ legnagyobb game show-ja), ami több szempontból is érdekes volt most számomra. Három olyan külföldi barátommal mentem, akiket a Final Fantasy XIV Online-ban ismertem meg még 2013-ban, így egy egészen nemzetközi kis csapat (holland, svájci, osztrák és magyar) állt össze.

0 comments

A világ legnagyobb game show-ja idén kitiltja a cosplayes fegyver-replikákat

Futótűzként terjedt el a hír az interneten, miszerint a világ legnagyobb gamer show-ja – a Gamescom – idén kitiltja a cosplayes fegyvereket, fegyverre hasonlító tárgyakat és kiegészítőket (nem csak a lőfegyvereket), hivatkozva az elmúlt időszakban Németországban történt tragikus eseményekre.

0 comments

Dudus beszámolója – DoKomi 2016

Külföldi conra látogatni mindig érdekes tapasztalat, mennyiben tér el a hazaitól, mi az ami ott plusz és mi az ami nincs. A tavalyi évben elég sok német ismerőst szereztem az EuroCosplay jóvoltából és nagyon ajánlották hogy vegyek részt az egyik német conon mert nagyon jók.

0 comments

2016 Tavaszi MondoCon Vasárnap, nagyanyánk legfinomabb sushis ebédje

Húsvét vasárnapja sokunknak nem a nyúl jegyében telt, hanem a cosplay jegyében, bár akadtak, akiknek kreatív módon mindkettő sikerült. Íme, a sonkamentes vasárnap, ahol a sushi vette át az ünnepi ebédet.

0 comments