Abban a szerencsés helyzetben voltam a hétvégén, hogy a farsangot két külön rendezvényen is megünnepelhettem, amelynek az eredménye az lett, hogy nagyon elfáradtam, és nagyon-nagyon jól éreztem magamat. Ilyen hétvégéket kérek még!

Történt ugyanis, hogy az Alkimista Laboratórium szombat estére, míg a Cosplay.hu vasárnap délutánra szervezte farsangi mulatságát, és természetesen én mindegyiken részt kívántam venni, dacára a parókák súlyának, a lábbelik kényelmetlenségének vagy a várható hidegnek. A szombat este inkább egy baráti összejövetellé vált, ahol remekül érezte magát minden jelenlévő, isteni sütiket kóstolhatott – és mindemellett megcsodálhatta a helyiségben olykor megbúvó különleges holmikat.

A vasárnap ezzel szemben egy sokkal tágasabb és több embert megmozgató napnak indult, mégis egy igazán kellemes és családias hangulat lengte körül az amúgy eklektikusan berendezett Dürer kertet. Azt már mindenki megszokhatta, hogy nyitásra ritkán érek oda (magyarul még sosem sikerült), így egy órával a rendezvény kapuinak nyitása után toppantam be Galaxinával az oldalamon a rendezvényre, ahol természetesen rengeteg ismerős arc fogadott minket. Szerencsére a színpadon folyó cosplay kerekasztal nagy részét mi is meghallgathattuk, ahol Miharu és Yuriko közreműködésével a cosplayek készítéséről, a versenyzésről és a crossplayekről is szó esett.

A cosplay.hu ezúttal is szervezett egy cosplay versenyt, ám a színpad és a helység nagyságából adódóan ezúttal egy sokkal kisebb, kevesebb létszámmal rendelkező produkciókat láthattunk, ám ez egyáltalán nem vont le a beöltözők és a színpadi show értékéből – nekem ez a családias hangulat nagyon bejött, egyedül a felkonferálásban akadtak kisebb bakik. A verseny lezárulta után, Puzsér Róbert és a Trónok harca hölgyei/urai foglalták el a színpadot, ahol meg is beszélték a könyv, illetve a sorozat fő kérdéseit, és hibáit is.

Az SFportál ezúttal egy DC Comics versus Marvel beszélgetéssel készült, ami számomra egy eldönthetetlen vitának bizonyult. Mindkét képregény óriás alkotott nagy és epikus hősöket, szerethető gonoszokat, nyámnyila és idegesítő karaktereket, és az, hogy ők mind a televízió, mind a mozik világában egymásnak feszülnek jó dolog, hiszen hajtja őket a versenyszellem, amiből leginkább mi, rajongók profitálhatunk.

De ne feledkezzünk meg, hogy a Dürer kert nem csupán a színpadból áll: a kerthelyiség előtt foglalt helyet a Just Dance szekció, ahol megannyi cosplayes táncolt, énekelt és úgy anblokk jól érezte magát – remélem nem maradt le senki Korra és Ty Lee közös produkciójáról. Illetve a büfétől nem messze egy fotelekből, székekből és kárpitokból álló beszélgetős részleg terült el – amire állítom, hogy minden Connak szüksége lenne.

A vasárnapi farsangi rendezvény legnagyobb előnye a kis létszám és a vele járó családias hangulat, ahol régi ismeretségek erősödtek, új barátságok kötettek és rengeteg nevetés hallatszott. És említettem már, hogy ilyet kérek még?

Forrás: Watchaholics